Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Dette er en viktig del av hverdagen på Solstad

Det legges opp til felles hygge og aktiviteter i hverdagen som svømming, bowling, spaserturer to ganger om dagen, aktiviteter i aktivitetsstue og felles handleturer. Kafebesøk og handleturer med primærkontakt avtales beboer og primærkontakt imellom.

Voksenopplæring og trening

Vi kan tilby voksenopplæring ved ønske og behov for dette. Mange av beboerne har lite skolegang, og har god nytte av å få undervisning.

Lærerne er ansatt i Hole kommune, og har et tett samarbeid med PP-tjenesten i Oslo kommune, skolegruppe D.

Vi tilbyr trening på Friskis og Svettis – Enkeljympa, som er saltrening eller spinning to dager i uken. Ridning og stell av hest – Hest og Mestring, vedpakking og arbeid for skinnloven. Beboerne får også tilbud om å reise på Torsdagsklubben i Hønefoss.

Treningskjøkken og dagsturer

Beboere som trenger og ønsker det, får tilbud om treningskjøkken, hvor de planlegger og lager egen mat sammen med ett personal.

Vi drar på dagsturer til Sverige. Primærkontakter og beboere planlegger disse turene sammen, og drar gjerne flere ganger i året. Vi benytter oss ofte av en utleiehytte i nærområdet (utleier Ringerike kommune), hvor 2 – 5 beboere reiser på dagsturer eller overnattingsturer.

Høst og jul

Hver høst reiser alle sammen på Golsfjellet en uke. En viktig grunn til dette er at beboere og personalet kommer nærmere hverandre når de er på hyttetur sammen i 5 dager. Dette er en tur alle gleder seg til hvert år.

Det arrangeres julebord i små grupper i adventstiden. Beboere og ansatte går ut på restaurant for å spise og hygge seg.

Vår og sommer

På sommerhalvåret brukes nærmiljøet aktivt. På fine sommerdager og kvelder reiser man i grupper ut for å bade og spise kveldsmat ute i skogen.

Beboerne kommer hver vår med ønsker om hvilke turer de ønsker at skal arrangeres på sommeren. Små grupper reiser da på dagsturer til for eksempel museer, øy-hopping i Oslofjorden og bjørneparken på Flå.

Aktiviteter for alle

Det er viktig å finne turer som alle beboerne kan delta på, i små eller store grupper, alt etter hva som passer den enkelte beboer.

Vi mener det er svært viktig at alle beboerne motiveres og oppfordres til å delta på aktiviteter og sosial kontakt.

Servicetilbud


Solstad tilbyr et trygt og stabilt hjem for mennesker med psykiske lidelser. Vårt tilbud er for de som ikke har behov for innleggelse i psykiatrisk sykehus, men som likevel ikke klarer seg alene i egen bolig.

Les mer

Om solstad


Solstad BOS ligger på Røyse i Hole kommune, i vakre landlige omgivelser med utsikt over Tyrifjorden, ca 50 min kjørelengde fra Oslo. Solstads målsetting er å tilby et hjem til mennesker som ikke har behov for innleggelse i psykiatrisk sykehus og som ikke kan klare seg alene i egen bolig. Vi ønsker å tilby et hjem til mennesker med psykiske utfordringer, med fokus på miljøterapi hvor forutsigbarhet og trygge rammer står i fokus.

Les mer

Pårørende


Pårørende får en kontaktperson, beboers primærkontakt, de kan forholde seg til, fra beboer flytter inn. Primærkontaktene er aktive når det gjelder å opprettholde et godt forhold til familien.

Les mer

Hvordan søke plass?

Plass søkes om gjennom kommunen du bor i.

Kontakt oss