Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Én primærkontakt

Pårørende får en kontaktperson, beboers primærkontakt, de kan forholde seg til, fra beboer flytter inn. Primærkontaktene er aktive når det gjelder å opprettholde et godt forhold til familien.

Besøk

Vi ser det som meget viktig å sørge for at beboerne får opprettholdt kontakt med sine pårørende, også når disse bor i Oslo eller omegn. Vi legger derfor til rette for besøk av pårørende og hjemmebesøk for beboerne.

Pårørende som kommer med buss blir hentet på Vik og kjørt tilbake når de ønsker dette. Beboere som er i stand til å reise alene, blir ved behov kjørt til buss på Vik, eller til togstasjonen i Hønefoss. Beboere som ikke kan reise alene, reiser sammen med ledsagende personale på hjemmebesøk etter avtale med pårørende.Det er kontaktpersonen i boligen som har ansvaret for å ta kontakt med pårørende ved innflytting.

Mulighet til å delta

Vi tilbyr samtaler med psykiater og andre fagpersoner dersom dette er ønskelig, og beboer samtykker i dette. Vi tilrettelegger også for at pårørende får være med i samarbeidsmøter dersom dette er ønskelig for bruker og pårørende.

Vi tilrettelegger for hjemmebesøk og besøk i boligen. 

Hver vår arrangerer vi familiefest for alle beboere og deres pårørende. Beboerne inviterer da familie og venner til middag. Det er alltid stort oppmøte på denne dagen.

Servicetilbud


Solstad tilbyr et trygt og stabilt hjem for mennesker med psykiske lidelser. Vårt tilbud er for de som ikke har behov for innleggelse i psykiatrisk sykehus, men som likevel ikke klarer seg alene i egen bolig.

Les mer

Aktiviteter


Det legges opp til felles hygge og aktiviteter i hverdagen som svømming, bowling, spaserturer to ganger om dagen, aktiviteter i aktivitetsstue og felles handleturer. Kafebesøk og handleturer med primærkontakt avtales beboer og primærkontakt imellom.

Les mer

Om solstad


Solstad BOS ligger på Røyse i Hole kommune, i vakre landlige omgivelser med utsikt over Tyrifjorden, ca 50 min kjørelengde fra Oslo. Solstads målsetting er å tilby et hjem til mennesker som ikke har behov for innleggelse i psykiatrisk sykehus og som ikke kan klare seg alene i egen bolig. Vi ønsker å tilby et hjem til mennesker med psykiske utfordringer, med fokus på miljøterapi hvor forutsigbarhet og trygge rammer står i fokus.

Les mer

Hvordan søke plass?

Plass søkes om gjennom kommunen du bor i.

Kontakt oss