Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Et trygt og stabilt hjem

Solstad tilbyr et trygt og stabilt hjem for mennesker med psykiske lidelser. Vårt tilbud er for de som ikke har behov for innleggelse i psykiatrisk sykehus, men som likevel ikke klarer seg alene i egen bolig.

Vårt tilbud

Vårt tilbud er for de som ikke har behov for innleggelse i psykiatrisk sykehus, men som likevel ikke klarer seg alene i egen bolig.

Vi tilbyr også kortidsplasser og avlastningsplasser for mennesker som i utgangspunktet bor i egen bolig, men som trenger tettere oppfølging i en periode. Dette gjelder også de som trenger et opphold etter innleggelse i spesialisthelsetjenesten, før de skal videre til egen bolig.

Rom & fasiliteter

Solstad bo og omsorg tilbyr til sammen 26 enerom fordelt mellom tre boenheter.

Solstad har 15 beboerrom, stor felles stue og spisesal med utgang til stor terrasse og hage. Eget treningskjøkken

Solborg ligger i tilknytning til Solstad, og har 5 beboerrom, to stuer, eget kjøkken og arbeidsstue som alle beboerne kan benytte seg av. Utgang til hage.

Solbo er en frittstående bolig med 6 beboerrom, alle har eget bad,  felles kjøkken og stue.

Service & tjenestetilbud

Solstad har blant annet eget hovedkjøkken som tilbereder alle måltider.

  • Vaktmester, rengjøringspersonell
  • Tilsynspsykiater hver 4. uke
  • Tett samarbeid med fastege
  • Fotpleie 1-2 ganger i mnd

Aktiviteter


Det legges opp til felles hygge og aktiviteter i hverdagen som svømming, bowling, spaserturer to ganger om dagen, aktiviteter i aktivitetsstue og felles handleturer. Kafebesøk og handleturer med primærkontakt avtales beboer og primærkontakt imellom.

Les mer

Om solstad


Solstad BOS ligger på Røyse i Hole kommune, i vakre landlige omgivelser med utsikt over Tyrifjorden, ca 50 min kjørelengde fra Oslo. Solstads målsetting er å tilby et hjem til mennesker som ikke har behov for innleggelse i psykiatrisk sykehus og som ikke kan klare seg alene i egen bolig. Vi ønsker å tilby et hjem til mennesker med psykiske utfordringer, med fokus på miljøterapi hvor forutsigbarhet og trygge rammer står i fokus.

Les mer

Pårørende


Pårørende får en kontaktperson, beboers primærkontakt, de kan forholde seg til, fra beboer flytter inn. Primærkontaktene er aktive når det gjelder å opprettholde et godt forhold til familien.

Les mer

Hvordan søke plass?

Plass søkes om gjennom kommunen du bor i.

Kontakt oss